Снимка: istock

 Продукти:

1 супена лъжица зехтин
500 г свинско филе
Сол и черен пипер на вкус
2 чаени лъжици магданоз, ситно нарязан
½ глава лук, нарязан
1 голяма зелена ябълка, нарязана на кубчета
120 мл червено вино
340 г ябълково желе
2 супени лъжици балсамов оцет
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тава с хартия в нея. Загрейте зехтина в тиган на средна към висока температура. Запечатайте филето от всички страни до златисто. Извадете го и го поставете в тавата с хартията. Поръсете със сол, пипер и магданоз.
 
В същия тиган запържете лука и ябълката. След като лукът омекне или около 5 минути, добавете виното. Оберете с шпатула всички остатъци от месото в тигана, така че да се получи сос. Оставете виното да се редуцира, като разбърквате. Залейте свинското с получения сос.
 
Отделно смесете ябълковото желе и балсамовия оцет в купа. Можете да използвате готово или да приготвите изцеден ябълков сок с пектин или желатин и малко захар. Разбърквайте, докато не останат никакви бучки. Поръсете месото и с този сос. Печете в загрята фурна за около 40 минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase